Sirop de patlagina
N-are nici un fel de efecte secundare si substante nocive. Indicat in mod special pentru copii si femeile insarcinate.
Ingrediente: 200 g frunze proaspete sau 100 g frunze uscate de patlagina, 1 lingurita de anason macinat, 1 lingurita de seminte de marar, 250 g zahar.
Mod de preparare: ingredientele se pun intr-o jumatate de litru de apa si se lasa la fiert pe foc mic, o jumatate de ora. Se strecoara printr-o sita fina, cat lichidul e inca fierbinte, intr-o sticla curata. Se lasa sa se raceasca. Se ia cate o lingurita de mai multe ori pe zi.
Sirop de morcovi
Taiati 3-4 morcovi curatati si spalati, in rondele subtiri. Puneti-i pe o farfurie adanca si acoperiti-i cu zahar pudra. Lasati siropul sa se formeze peste noapte. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Sirop de ceapa
Tocati marunt 100 g ceapa si puneti-o la fiert, in 200 ml de apa, timp de 10 minute. Strecurati si adaugati doua linguri cu varf de miere. Puneti din nou la fiert si lasati preparatul pe foc, pana ce obtineti un sirop gros. Se iau intre 2 si 6 lingurite pe zi.
Sirop de ridiche neagra
Scobiti o ridiche neagra in maniera unui vulcan. Umpleti gaura cu zahar pudra. Se formeaza un sirop gros. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Sirop de usturoi
Curatati 50 g de usturoi si puneti cateii la fiert cu o cana de apa, vreme de 2 minute. Adaugati 50 g de miere si amestecati bine. Luati cate o lingurita, de trei ori pe zi.
Sirop de bere
Amestecati 250 ml bere cu 3 lingurite de tinctura de menta si doua cescute de miere poliflora. Puneti ingredientele intr-un vas, pe flacara mica, si lasati sa dea 2-3 clocote. Se iau trei linguri de sirop pe zi.
Sirop de praz
Puneti trei tulpini de praz la fiert, in apa cat sa le acopere. Cand se inmoaie bine, scoateti prazul di