Viaţa fiicei Papei Alexandru al VI-lea a creat multe controverse printre istorici. Următorul DVD distribuit la pachet cu ziarul “Adevărul” şi revista “Adevărul magazin de duminică” conţine biografiile Lucreziei Borgia şi regelui hunilor, Attila. Unii o consideră doar o victimă a capilor familiei sale, alţii o criminală feroce, ca fratele ei, Cesare, şi tatăl lor, Papa Alexandru al VI-lea.
Însă, cu siguranţă, Lucrezia, rodul iubirii dintre Papa Alexandru al VI-lea şi amanta lui, contesa Vannozza dei Cattanei, era socotită o femeie frumoasă.
Relaţii incestuoase
Se spune că nimeni nu a rezistat farmecelor sale, primii ei amanţi fiind fratele ei Cesare şi chiar tatăl lor! Vannozza nu a avut cum să o ferească de poftele incestuoase, retrăgându-se la un conac după ce Papa a înlocuit-o cu Giulia Orsino, La Bella, considerată cea mai frumoasă femeie a epocii.
Blonda şi ingenua Lucrezia a rămas sub oblăduirea Giuliei, împrietenindu-se cu „târfa Papei”, cum o numea târgul, sau, în batjocură, „mireasa lui Hristos”.
Aceasta a învăţat-o arta curtezanelor. La 13 ani, când abia se întrezărea femeia din ea, a fost căsătorită cu Giovanni Sforza, în vârstă de 26 de ani. Ceremonia a fost organizată de amanta Papei, care a invitat toate curtezanele Romei, cu tot cu “peştii” şi amanţii lor celebri.
Inelul cu otravă
Lucrezia a fost la cheremul tatălui şi fratelui Cesare, care îi găseau soţi şi o divorţau după interesele lor.
Mai mult decât atât, o făceau părtaşă la crimele lor. Se spune că Lucrezia ar fi avut un inel cu un lăcaş pentru otravă, din care picura în cupele cardinalilor “non grata” la banchetele organizate de Papa Alexandru al VI-lea şi Cesare.
În urma celor trei căsătorii impuse, ea a născut şase copii, şi încă unul din flori. O renumită descendent