Companiile emitente de tichete de masa nu vor fi serios afectate de Ordonanta de Urgenta data de Guvernul Romaniei la sfarsitul anului trecut, privind interdictia livrarii de tichete de masa institutiilor bugetare finantate integral sau partial de stat.
Desi reprezentantii companiilor nu au dorit sa comenteze oficial decizia Guvernului, acestia au precizat ca, pana in acest moment, nu au primit nicio solicitare din partea clientilor – institutiile finantate partial sau integral de stat – de reziliere a contractului de furnizare a tichetelor de masa.
Textul OUG publicat in Monitorul oficial prevede ca institutiile publice vizate sunt Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, indiferent de modul de finantare a acestora, in vreme ce autoritati ale administratiei publice locale sunt consiliile locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Cu toate acestea, companiile emitente de tichete de masa pot furniza in continuare servicii spitalelor si institutiilor de invatamant superior. Conform rectorului Academiei de Studii Economice (ASE), Ion Gheorghe Rosca, OUG nu este valabila in cazul cadrelor didactice din universitati. "Ordonanta nu este valabila pentru nici o universitate. Universitatile apar ca unitati finantate din resurse proprii. Ele primesc bani de la Ministerul Educatiei ca si contravaloare a unor servicii. ASE-ul primeste de la Minister costul formarii studentilor – 2.700 lei per student. Nu suntem o universitate bugetara. Mie mi se plateste un serviciu", ne-a declarat Rosca.
Aceeasi situatie se prefigureaza si in cazul angajatilor spitalelor. Pe site-ul oficial