Acţionând în baza Programului Antifrauda, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor au destrămat o grupare infracţională compusă din R. BELGIN, de 40 de ani, R. ENGI, de 33 de ani, D. IONUŢ SEBASTIAN, de 25 de ani, R. MANOLE, de 24 de ani, G. NICUŞOR, de 31 de ani, S. DAN ANDREI, de 21 de ani şi G. ALEXANDRU, de 29 de ani, toţi din Constanţa.
În perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009, în mod repetat, suspecţii au racolat mai multe persoane de pe raza judeţului Constanţa, cărora le-au intocmit mai multe seturi de documente ( contracte individuale de muncă cu ştampilele I.T.M. Constanţa şi adeverinţe de venit ) ce atestau în mod nereal calitatea de salariaţi în cadrul unor societăţi comerciale.
În baza documentelor falsificate şi cu sprijinul unor funcţionari din cadrul mai multor unităţi bancare din municipiul Constanţa, membrii reţelei au determinat persoanele racolate să întreprindă acţiuni de inducere în eroare a instituţiilor bancare cu prilejul încheierii unor contracte de creditare, parte din sumele de bani însuşindu-şi-le pe nedrept, valoarea estimată a prejudiciului produs unităţilor bancare fiind de peste 800.000 lei.
În dimineaţa de 07.01.2009, 18 poliţişti din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor împreună cu lucrătorii D.I.I.C.O.T, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanţa şi echipele de intervenţie ale G.I.P.N. au organizat, pe raza municipiului Constanţa, în mod simultan, un număr de 6 percheziţii la domiciliile suspecţilor.
În urma efectuării cercetărilor, faţă de R. BELGIN, R. ENGI, D. IONUŢ SEBASTIAN, G. NICUŞOR s-a luat măsura reţinerii, fiind învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în inscrisuri sub semnatură privată , uz de fals şi folosirea de instrumente oficiale false, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa di