Alţi zeci de salariaţi din primărie, Consiliul Judeţean, Prefectură şi Casa de Pensii sunt pensionari, dar şi angajaţi cu carte de muncă.
Inspectorul şcolar general, Boris Vatzulik, este de părere că, cel puţin în domeniul învăţământului cărăşean, ordonaţa în cauză nu va face economie la buget. „Fie că plătim profesori pensionari, fie că plătim suplinitori, aceştia trebuie oricum remuneraţi cu respectiva sumă“, a declarat inspectorul şcolar judeţean. Actul normativ aduce şi o parte bună, faptul că tinerii absolvenţi de facultate pot ocupa un loc de muncă. Situaţia nu este roz nici în Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa. Patru asistente medicale, o liftieră, dar şi şeful biroului de statistică sunt puşi să aleagă ce vor face. „Avem opt oameni care sunt calificaţi pentru a face această meserie. Pentru a fi liftier, se fac cursuri speciale şi este necesară şi o autorizaţie ISCIR. Anul trecut, s-a organizat la Timişoara un curs, dar nu au fost persoane interesate. În acest moment, în spitalele din Reşiţa avem cinci lifturi care nu pot funcţiona decât cu însoţitor“, a declarat Violeta Florea, manager al instituţiei sanitare.
Aproape 30 de persoane care lucrează în cadrul Primăriei Reşiţa sunt deja pensionare. Patru dintre acestea lucrează la Poliţia Comunitară.
Poliţia Comunitară din Reşiţa, decapitată
Colonelul în rezerva Ioan Străin care este comandant, adjunctul Ioan Ivan, tot colonel în rezervă şi doi referenţi de specialitate sunt în această situaţie. Singura persoana care şi-a anunţat decizia de a pleca este fostul primar al municipiului, inginerul Mircea Popa, care este acum consilier al edilului. „Doar Mircea Popa a anunţat că va vrea să plece. Dânsul vrea să respecte legea. Nu mi se pare normal ca persoane care au pensii foarte mari să continue să muncească. Avem nevoie de tineri, iar ei au nevoie de posturi“, a afirmat primarul Reşiţei