Fileuri de crap in aluat cu piper
Ingrediente (pentru 6 portii): Salata: 75 g frunze de salate diferite, 1 grapefruit roz, 1 bucata de ridiche (75 g), 1 lingurita mustar potrivit de iute, 2 linguri ulei de masline, piper proaspat macinat, 2 fileuri de crap (circa 500 g), 1-2 lamai. Aluatul: 250 g faina, 150 ml bere, 3 oua, 2-3 lingurite piper negru zdrobit, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Salata - * Se spala frunzele de salata si se zvanta bine. * Se cojeste grapefruitul, indepartandu-se inclusiv pielita alba, si se taie fileuri, strangand zeama care curge intr-un bol. * Se curata ridichea, se taie felii subtiri si se sareaza usor. * Din mustar, zeama de grapefruit si uleiul de masline se prepara un sos vinegreta, care se gusta apoi de sare si piper. * Se spala fileurile de peste, se zvanta cu un stergar si se taie fiecare in 6 bucati. Se sareaza si se stropesc cu zeama celor 2 lamai. Aluatul: * Se face un aluat, amestecand faina cu berea si cu galbenusurile, se sareaza si se incorporeaza piperul zdrobit. Se adauga albusurile batute spuma si daca aluatul este prea gros, inca 1-2 linguri de bere sau de apa minerala. * Se incinge uleiul intr-o tigaie inalta sau intr-o cratita (circa 1800). Temperatura este buna daca introducand o lingura de lemn de pe fundul tigaii incep sa se ridice basicute. Se inmoaie bucatile de peste in aluat, se lasa putin sa se scurga si se rumenesc circa 3 minute pe fiecare parte (bucatile groase mai mult). Se scot apoi pe hartie absorbanta si, dupa ce s-au scurs, se tin in cuptorul incins la 150gr., pana ce se prajesc toate bucatile. * Se amesteca frunzele de salata rupte bucati cu sosul vinegreta si se aseaza pe un platou impreuna cu fileurile de grapefruit, feliile de ridiche si pestele prajit in aluat.
Tocanita piperata cu piure de cartofi si caise uscate
Ingrediente (pentru 6 portii): To