AMARATI. Oamenii din comuna I.L. Caragiale (medalion) spun ca sunt nevoiti sa fure lemne pentru ca fac fata cu greu frigului
In comuna I.L. Caragiale, fosta Haimanale, locul de nastere al marelui dramaturg Caragiale, exista una dintre cele mai bizare comunitati din Dambovita, unica in tara. Toti barbatii au facut de doua-trei ori inchisoare, pentru diverse infractiuni.
Adriana Raceanu
Ion Obagila
Multi dintre ei se afla chiar acum in spatele gratiilor. Unii au adunat in caziere cate 15-20 ani de inchisoare. Delictul principal: furtul.
Noroc ca Penitenciarul Margineni se afla la o aruncatura de bat de asezarea satenilor. Unii dintre condamnati prefera sa stea in celula, la caldura, cu hrana asigurata, decat sa se chinuie acasa in frig si foame. In ultimii ani, in baza unor programe de reconversie profesionala, localnicii au obtinut diferite calificari, dar cine sa-i angajeze cu cazierele lor? Multi dintre ei au lucrat in Parcul Industrial de la Mija, la construirea hotelului lui Taher si pentru celelalte obiective ridicate de miliardar, dar, dupa o vreme, au fost dati afara.
In ultima perioada, oamenii din Caragiale se simt discriminati. Liderul lor, Ion Radu, acuza politia din comuna de comportament abuziv. Amenintarile si bataia sunt la ordinea zilei, se plange el, aratand ca de multe ori oamenilor li se pun in carca fapte pe care nu le-au comis. "Mai fura si ei cate un lemn din padure, dar nu ca sa faca avere, ci pentru a nu le muri copiii de frig in case", spune Radu.
Oamenii ameninta ca vor organiza o revolta, pentru a pune capat abuzurilor.
AMARATI. Oamenii din comuna I.L. Caragiale (medalion) spun ca sunt nevoiti sa fure lemne pentru ca fac fata cu greu frigului
In comuna I.L. Caragiale, fosta Haimanale, locul de