Atunci când cineva foarte cunoscut părăseşte această lume, te obişnuieşti greu cu gândul că nu ai să-l mai vezi. Au trecut cinci ani de când scriitorul şi publicistul Sorin Holban a murit, dar memoria lui stăruieşte în inimile apropiaţilor, prietenilor şi colegilor.
Sorin Holban a dispărut fizic la 11 ianuarie 2004, având, neîmpliniţi, 71 de ani. Era un sufletist, un om plin de generozitate, cu o atitudine plină de grijă, de bunăvoinţă, de prietenie faţă de cei din jur, faţă de cei pe care îi avea în subordine. Îndurerate sunt şi astăzi rudele sale. Fratele, Nicolae Holban, încearcă să-i menţină vie memoria, amintind de publicistul, prozatorul, dramaturgul şi poetul Sorin Holban, care, în ultimul deceniu de viaţă, a fost director al săptămânalului Jurnalul de Bucureşti (ulterior Jurnalul TV), un satelit al Jurnalului Naţional – cotidian la care era editorialist.
GÂNDUL UNUI PRIETEN
Un omagiu îi aduce astăzi, la cinci ani de la moarte, actorul Ion Lucian. "O dată cu pierderea lui Sorin Holban am pierdut nu numai un scriitor prolific, cu o paletă foarte bogată de idei şi de subiecte, dar şi un om, un prieten care greu se poate înlocui, mai ales în aceste timpuri tumultuoase şi tensionate. El mi-a înlesnit apariţia unor articole în săptămânalul pe care îl conducea, mi-a uşurat drumul către tipărirea celor două volume ale mele. Îi păstrez recunoştinţă pentru tot ceea ce a însemnat el în viaţa mea literară, dar Sorin nu poate înlocui capitalul de sensibilitate umană pe care l-am pierdut prin dispariţia lui", ne-a mărturisit Ion Lucian.
SCRIA CU DRAG
Născut la Iaşi, în 1933, Sorin Holban a fost licenţiat al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. A început să lucreze în presă în 1950. Pe tot parcursul activităţii sale, de peste cinci decenii, s-a manifestat ca un "gazetar dotat şi pasionat, militant neobosit p