Structura administrativă a zonei La Botte du Hainaut din regiunea belgiană Valonia cuprinde în jur de 30 de centre care sunt împărţite între cinci comune, în cadrul cărora sunt structurate autorităţile locale.
O dată cu creşterea recentă a populaţiei locale, există în prezent sentimentul că zona La Botte du Hainaut evoluează.
BEREA DĂ PUTERE. Dezvoltarea este determinată de exploatarea resurselor naturale ale zonei prin agricultură şi turism, iar unul dintre cele mai binecunoscute produse locale, berea Trappist de Chimay, a fost baza dezvoltării unei mici industrii agroalimentare. Autorităţile au realizat că gestionarea creşterii este importantă, nu doar prin aducerea unui nou dinamism industriilor în declin, ci şi prin menţinerea domeniilor de activitate economică şi a noilor tehnologii. În trecut, dezvoltarea urbană a fost uneori prost organizată, şi acest fapt a expus riscului resursele naturale şi culturale ale regiunii şi scopul utilizării durabile a acestora. Ca răspuns, regiunea Valonia a recunoscut acum necesitatea de a gestiona dezvoltarea economică într-un mod care permite autorităţilor locale să răspundă eficient cerinţelor populaţiei locale.
PARTENERIAT. Pentru a răspunde provocărilor dezvoltării durabile, comunele partenere din La Botte du Hainaut au decis să îşi pună resursele în comun. Proiectul, care a început în septembrie 2005, a constat în crearea unui "Observator al teritoriului La Botte du Hainaut". Acesta este de fapt un centru pentru schimb şi consultare între serviciile comunelor şi cei care lucrează în comune. Prima prioritate a Observatorului a fost să elaboreze o listă a celor mai urgente sarcini la nivel local şi intercomunal. În curând a devenit clar că era necesar ca toate informaţiile să se reunească în cadrul unui Sistem de Informaţii Geografice (GIS).
O evaluare în cadrul dive