Scînteia de la 10 ianuarie 1989 anunţa deschiderea unui nou "aşezământ de sănătate". "La Băile Felix, cea mai mare staţiune balneară a ţării, care însumează în prezent aproape 7.000 de locuri de cazare, de peste zece ori mai multe decât în 1965, prima decadă din ianuarie a coincis cu darea în folosinţă a unui nou aşezământ de ocrotire a sănătăţii: Spitale de recuperare medicală."
Inaugurarea spitalului s-a făcut însă la 28 octombrie 1988, ne-a povestit doctorul Mariana Mihailov, director la acea dată al instituţiei. "La 30 decembrie 1988 am internat doi pacienţi, ca să putem fi finanţaţi de minister în 1989. Spitalul a fost deschis din octombrie 1988, dar până în ianuarie 1989 l-am dotat şi am făcut curăţenie", ne-a povestit Mariana Mihailov.
"Primul pacient a fost bărbat şi chiar am zis că va fi de bun augur. Szabo Ştefan îl chema, avea 32 de ani şi era tractorist. Era un pacient cu traumatism de muncă şi cu probleme de genunchi şi de şold. Cealaltă pacientă avea un traumatism provocat de o fractură la genunchi. Nu mai ştiu cum o chema, dar era educatoare şi după aceea mi-a spus că a rămas gravidă. A fost de bun augur pentru ea", spune medicul.
"În 1988 am dat un concurs cu direcţia sanitară: eu ca director general, contabilul-şef şi directorul economic. După ce am fost declarată admisă, am început. Nu eram decât eu angajată, ca primul medic şi ca director, asistenta-şefă din staţiune, dintr-o altă bază de tratament, şi directorul administrativ. Personalul l-am selectat din policlinicile balneare. I-am detaşat pentru trei luni: cine a vrut să rămână a rămas, cine nu s-a întors la policlinici", îşi aminteşte Mariana Mihailov.
Abia în primul trimestru al anului 1989 s-au făcut angajări pentru personalul spitalului.
"Moderna unitate spitalicească, în care au fost primiţi în aceste zile cei dintâi