Din cei 3.118 elevi prezenti la teza de la limba si literatura romana la clasa a VII-a au facut contestatii numai patru, iar la clasa a VIII-a, din cei 3.149 au depus contestatii 15 elevi.
La clasa a VII-a, cei patru elevi au fost de la "Mihai Eminescu" si "Perpessicius". Diferentele constatate la reevaluare au fost intre 0,2 si 0,3 puncte, astfel ca nici o nota nu s-a modificat. Aceeasi situatie este si la clasa a VIII-a, unde cei 15 elevi care au contestat notele obtinute au fost de la: "Mihai Eminescu", Liceul de Arta, "Ion Creanga", "Mihu Dragomir", "C. S. Aldea",Sc. 22 si "Al. I. Cuza. Aceasta situatie inedita la contestatii a fost explicata prin noua modalitate de evaluare a lucrarilor. Acestea sint in prima instanta evaluate de profesorul de la clasa, apoi merg in centrul de evaluare, unde un profesor din afara scolii corecteaza din nou lucrarea. In cazul in care se constatau diferente mari intre cele doua note, lucrarea era reevaluata, astfel ca s-a redus foarte mult numarul de contestatii. "Acum s-au mai facut citeva contestatii probabil ca din cauza mentalitatii ca oricum trebuie facuta contestatie, poate se mai obtine ceva sau din cauza faptului ca unii elevi nu au incredere in profesorul de la clasa. In timp, cred ca acest fenomen va disparea", a spus inspectorul Ana Maria Zlavog.
La matematica, din cele 6.268 de lucrari la clasa a VII-a si a VIII-a au fost contestate doar cinci, adica 0,08% din total. Si inspectorul de matematica, Nicolae Stanica, a fost de parere ca situatia este rezultatul noii metodologii de evaluare. Profesorii au fost mult mai atenti si au avut si mai mult timp la dispozitie pentru a corecta tezele de la clasa.
La diciplinele istorie si geografie termenul limita de depunere a contestatiilor este luni, 12 ianuarie, astfel ca rezultatele vor ajunge la elevi in cursul saptaminii viitoare. Pina vineri di