Chiar dacă numărul fumătorilor îl depăşeşte pe cel al nefumătorilor atunci când sunteţi la serviciu, ca fumător, există momente când puteţi suferi de pe urma acestui viciu mai ales atunci când colectivul din care faceţi parte nu vă împărtăşeşte pasiunea.
Fumatul este o plăcere pentru unii, dar în colectivitate, în funcţie de componenţa acesteia (fumători sau nefumători), poate atrage atât atitudini pozitive, cât şi negative. Potrivit specialiştilor în resurse umane, unul dintre principalele momente în care fumătorii sunt extrem de expuşi criticilor este la interviul de angajare. „Managerii care nu fumează sunt foarte sensibili la mirosul de tutun şi de fum. Dacă vreţi să faceţi impresie bună, nu fumaţi înainte de a intra în birou“, vă sfătuiesc specialiştii de la www.121.ro. Mai mult decât atât, pentru a vă asigura că nu vă stă nimic în calea obţinerii locului de muncă, este indicat să încercaţi să vă îmbrăcaţi cu haine care miros cât mai bine.
Alt moment pentru care trebuie să fiţi pregătit este şi întrebarea „Fumaţi?“, care poate fi considerată discriminantă. Dacă vă doriţi însă cu adevărat respectivul loc de muncă, potrivit www.myjob.ro, există un răspuns pe măsura întrebării, care-l va determina pe angajator să se concentreze asupra aptitudinilor dumneavoastră. „Fumez, însă în timpul meu liber, nu la serviciu, lucru ce nu ar putea să îmi afecteze în vreun fel performanţa sau pe cei din jur“.
Pauzele lungi şi dese de ţigară nu vă vor aduce „cheia marilor succese“
Lucrul într-un colectiv majoritar de nefumători implică însă să fiţi mult mai ponderat în ceea ce priveşte acest viciu. „Dacă tânjiţi după o ţigară, nu înseamnă că aveţi voie să luaţi pauză mai des decât ceilalţi angajaţi“, atrag atenţia specialiştii, care avertizează că pauzele lungi şi dese nu vă vor aduce „cheia marilor succese“. De altfel, inspectorii de resurse u