Compania sud-coreeana Ssangyong Motor a solicitat plasarea sub administrare judiciara la sfarsitul saptamanii trecute pentru a evita lichidarea si a dispune de timp pentru a redeveni profitabil, in conditiile in care directorii de top ai producatorului auto coreean au demisionat, conform Market Watch. Decizia a fost luata dupa ce cea mai mare firma auto a Chinei, Shanghai Automotive Industry, sau SAIC, care detine o participatie de 51% in cadrul Ssangyong, a renuntat la drepturile de management asupra companiei cu probleme. "Compania trece printr-o severa criza de lichiditate din cauza scaderii pronuntate a vanzarilor de automobile. Compania a intampinat dificultati in obtinerea de finantare pe fondul crizei globale a pietelor de credit", se arata intr-o declaratie a Ssangyong. Acordul de plasare sub administrare ofera companiei o anumita protectie in fata creditorilor si permite acesteia sa evite falimentul.
"Am incercat sa salvam compania contactand guvernul si institutiile financiare, insa incercarile noastre au esuat.
Am ales inevitabil aceasta alternativa", au declarat oficialii Ssangyong. SAIC a oferit Ssangyong 45 de milioane de dolari in decembrie, insa de atunci nu s-a mai aratat dispusa sa-i acorde producatorului sustinere suplimentara.
Compania sud-coreeana Ssangyong Motor a solicitat plasarea sub administrare judiciara la sfarsitul saptamanii trecute pentru a evita lichidarea si a dispune de timp pentru a redeveni profitabil, in conditiile in care directorii de top ai producatorului auto coreean au demisionat, conform Market Watch. Decizia a fost luata dupa ce cea mai mare firma auto a Chinei, Shanghai Automotive Industry, sau SAIC, care detine o participatie de 51% in cadrul Ssangyong, a renuntat la drepturile de management asupra companiei cu probleme. "Compania trece printr-o severa criza de lichiditate din cauza scaderi