Corespondentul de Ialomiţa al Scînteii, Mihai Vişoiu, semna un articol despre cursurile învăţământului agrozootehnic. Autorul "acordă o importanţă deosebită pregătirii teoretice a cooperatorilor", făcută de către lectori-inginerii agronomi. Pregătire fără de care nici roşia nu se mai face, nici varza nu creşte mare şi frumoasă.
La cercul "Cultura legumelor" din cadrul cooperativei agricole Coşereni, tema nr. 5 a adus în dezbaterea celor 83 de cursanţi "Modalităţi pentru producerea răsadurilor în păturile calde şi obţinerea unor cantităţi tot mai mari de legume timpurii". Dezbaterea din comuna ialomiţeană a început la ora 15, oră la care, ziaristul vede cum "absolut toţi cursanţii veneau direct din sectorul legumicol". Acolo ar fi participat, cică, la lucrările de sezon: transportul biocombustibilului, pregătirea amestecurilor de pământ, repararea tocurilor şi ramelor de la răsadniţe. Tema a fost condusă, după cum scrie corespondentul Scînteii, de tovarăşa Viorica Andrei, inginer-şef la C.A.P. Coşereni.
Pe teren, în documentare
După o scurtă introducere privind sarcinile ce revin unităţii din programul privind obţinerea unei cantităţi cât mai mari de legume timpurii şi analiza modului cum se desfăşoară munca la primele zile din noul an, lectorul a trecut la dezbaterea temei care a determinat un dialog intens. În viaţa CAP-ului se schimba ceva. Spre deosebire de ceilalţi ani, cele 100 de hectare prevăzute a se cultiva cu legume la C.A.P. Coşereni nu vor mai fi amplasate în Lunca Ialomiţei, unde sursa de apă nu este din cele mai bune, ci pe terasă, unde solul este mai bogat şi există posibilităţi certe de irigare, scria M. Vişoiu.
Exemplul de minunată muncă agricolă este întărit prin prezentarea situaţiei de la cercul legumicol al cooperativei agricole din Fierbinţi. Aici, autorul observă "atenţia mărită acordată cu