Drama „Slumdog Millionaire“ a fost desemnată cel mai bun film, iar actriţa Kate Winslet a primit două trofee de interpretare. Sursa: Reuters
India insolită a bătut proza fantastică a lui F. Scott Fitzgerald, la cea de-a 66-a ediţie a Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seara, la Los Angeles. „Slumdog Millionaire“, despre un tânăr indian care câştigă o sumă uriaşă la „Vrei să fii miliardar“, şi-a revendicat titlul de Cel mai bun film (dramă), la care „Strania poveste a lui Benjamin Button“ era considerat favorit. Surpriza serii: nici unul dintre cele trei filme creditate cu câte cinci nominalizări fiecare - „Benjamin Button“, „Doubt“ şi „Frost/Nixon“ - n-a plecat acasă cu vreun trofeu. În schimb, „Slumdog Millionaire“ s-a ales cu patru distincţii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor - Danny Boyle, Cel mai bun scenariu original (Simon Beaufoy) şi Cea mai bună coloană sonoră. „Vicky Cristina Barcelona“ a fost desemnată Cea mai bună comedie de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, premiu pe care Woody Allen n-a venit să şi-l ridice.
„Vrei să fii miliardar“, varianta Bollywood
Filmul britanicului Danny Boyle (regizorul peliculei „Trainspotting“) lucrează pe trei paliere: drama a trei orfani, un portret când insolit, când sfâşietor al Indiei contemporane (vizual, cea mai interesantă parte) şi o poveste de dragoste. Când un tânăr din mahalalele Mumbaiului ajunge în finala „Vrei să fii miliardar“, în spatele camerelor de filmat se declanşează paranoia; convins că tânărul fraudează jocul, prezentatorul show-ului îl dă pe mâna poliţiei. Deşi finalul în stil Bollywood „sabotează“ într-un fel restul filmului, „Slumdog Millionaire“ e un festin cinematografic (cu actori neprofesionişti), cum nici „Benjamin Button“, nici „Frost/Nixon“ nu pot oferi. Data lansării acestui film în România n-a fost stabilită încă.
„C