Ziarul londonez scrie laudativ despre regiunea care l-a fermecat pe Prinţul Charles. Cotidianul britanic „The Independent” a publicat în ediţia de sâmbătă un ghid al atracţiilor turistice din Transilvania. Articolul arată că zona, deşi este cunoscută în special din cauza poveştilor sângeroase despre Dracula şi castelele sale înfricoşătoare, este fermecătoare.
Cele şapte oraşe ale Transilvaniei fondate de saşi, Bistriţa, Braşov, Cluj-Napoca, Mediaş, Sibiu, Sebeş şi Sighişoara, sunt văzute ca nişte supravieţuitoare ale anilor brutali ai tiraniei lui Ceauşescu, reuşind să se impună din nou prin eleganţă.
Castele de poveste
Britanicii consideră Transilvania o destinaţie superbă de vacanţă cu dealuri pline de flori, oraşe medievale, ruine de castele şi zone potrivite pentru schi.
Autorul notează că Transilvania se foloseşte de mitul lui Dracula pentru a intra pe piaţa europeană a turismului. Castelul Bran este denumit întotdeauna Castelul lui Dracula, deşi Vlad Ţepeş, omul din spatele mitului, a stat acolo doar câteva nopţi.
„The Independent” arată că orice excursie în Transilvania trebuie să conţină o oprire în oraşul medieval Sighişoara, la castelul de la Hunedoara sau la bisericile săseşti fortificate. În oraşul Turda sunt amintite ca atracţii hotelul Castelul lui Dracula şi salina.
Printre alte atracţii ale Ardealului mai sunt enumerate satele secuieşti şi cele de pe Valea Călatei. Iubitorii de natură vor găsi în Transilvania o zonă mirifică, iar pentru faună este unul dintre cele mai propice locuri din Europa, mai spun jurnaliştii prestigiosului cotidian londonez.
Ziarul arată că transilvănenii iubesc sporturile de iarnă, iar unul dintre locurile cele mai frecventate este Poiana Braşov. Prinţului Charles i-a plăcut atât de mult Transilvania încât a cumpărat o proprieta