Un grup de 17 persoane sunt cercetate într-un dosar în care sunt acuzate de comercializarea de marfă de contrabandă, după ce şi-au deschis o fabrică ilegală de ţigări.
Ofiţerii DIICOT, care au instrumentat cazul, i-au trimis în judecată pe cei care, din 2006, au pus bazele unei afaceri profitabile de producere, contrafacere şi comercializare clandestină de ţigarete.
Potrivit rechizitorului, afacerea a fost pusă la cale de patru dintre inculpaţi, Constantin Radu, Mircea Pană, Nicuşor Radu şi Vasile Gheorghe Toma, ultimul din Hunedoara, care iniţial au deschis o fabrică de prodcţie în comuna Bragadiru, iar mai apoi au plimbat-o prin mai multe localităţi ca să-i piardă urma.
Fabrica nu a funcţionat cu acte în regulă, iar producerea şi ambalarea ţigaretelor a fost mutată de la Bragadiru, la Haţeg, în Călăraşi şi mai apoi într-o comună din Buzău.
Zeci de milioane de ţigări, vândute
Procurorii care au instrumentat acest caz spun că în toţi aceşti ani, membrii grupului infracţional au produs şi vândut zeci de milioane de ţigarete, fără să plătească nicio acciză, iar pentru recupererea prejudiciului, a fost pus sechestru pe averea inculpaţilor.
Potrivit DIICOT, între 2007 şi 2008, fabrica a funcţionat clandestin şi fără autorizaţii. În acea perioadă, membrii grupării au procesat o cantitate de 50 tone de tutun, din care au produs un numãr de 58.043.253 de ţigarete, mărcile Viceroy, Winchester şi Ronson.
Grupul infracţional a prejudiciat statul cu peste nouă milioane de lei, iar şapte dintre inculpaţi, printre care şi un hunedorean, sunt după gratii.
La destructurarea grupului infracţional au participat poliţişti de la crima organizată din Bucuresti, Ilfov, Hunedoara, Iaşi, Buzău şi Călăraşi, care au făcut peste 30 de percheziţii.