Potrivit studiilor companiei de cercetare Gartner, o simpa cautare pe Google genereaza aproximativ 7 grame de dioxid de carbon. In acelasi timp, fierberea unui ibric de apa produce 15 grame de dioxid de carbon. Emisiile de dioxid de carbon sunt generat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume. Studiul vine in contextul avertizarilor tot mai dese cu privire la impactul pe care il are
Potrivit studiilor companiei de cercetare Gartner, o simpa cautare pe Google genereaza aproximativ 7 grame de dioxid de carbon. In acelasi timp, fierberea unui ibric de apa produce 15 grame de dioxid de carbon.
Emisiile de dioxid de carbon sunt generat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume.
Studiul vine in contextul avertizarilor tot mai dese cu privire la impactul pe care il are utilizarea computerelor pentru mediul inconjurator.
Astfel, portivit Gartner, dispozitivele IT genereaza aproximativ 2% din totalul de emisii de dioxid de carbon din intreaga lume. In aceleasi timp, urmele de carbon lasate de acest sector le-au depasit, in 2007, pe cele ale industriei aviatiei.
Conform declaratiilor lui Alex Wissner-Gross, fizician al Universitatii Harvard, simpla accesare a unui site genereaza 0,02 grame de dioxid de carbon pe secunda, in timp ce site-urile care au continuturi video produc 0,2 grame de CO2 pe secunda.
Alex Wissner-Gross este de parere ca gigantul Google, care foloseste in acelasi timp mai multe servere in intreaga lume, produce emisii de carbon mult mai mari decat site-urile obisnuite.
Reactia Google a fost insa alta. Oficialii companiei au declarat ca cifrele sunt mult prea mari, o cautare pe Google generand doar