• Fermierii trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, in vederea obtinerii "Documentului de inregistrare sanitara veterinara", pana la data de 1 februarie 2009 • Conform specialistilor, produsele destinate comercializarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii
Pentru ca micii producatori sa poata sa vanda produsele obtinute de la animale, trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in vederea obtinerii "Documentului de inregistrare sanitara veterinara", pana la data de 1 februarie 2009.
In vederea obtinerii acestui document, fermierii trebuie sa depuna la DSVSAo cerere tip si sa achite o taxa in valoare de 10 lei pentru produsele primare precum lapte crud, oua, miere, peste si o taxa de 300 lei pentru produsele procesate, respectiv produse lactate si produse din carne. Conform specialistilor, produsele destinate comercializarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
"Produsele de origine animala obtinute, care sunt destinate vanzarii, trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte. Aceste produse trebuie sa provina de la animale sanatoase care au toate actiunile sanitare veterinare obligatorii efectuate, sa nu fie falsificate si sa prezinte caracteristicile pentru culoare, miros, gust si consistenta specifice produsului, sa fie transportate, pastrate si prezentate spre vanzare in ambalaje curate, neruginibile si usor de spalat si dezinfectat si sa ofere informatii consumatorului privind numele producatorului, denumirea produsului, data obtinerii", a declarat Vasile Gaboran, directorul executiv al DSVSA Iasi.
In ceea ce priveste spatiul in care sunt obtinute produsele, acesta trebuie sa respecte conditiile minime de igiena pentru a preveni contaminarea produselor. De asemenea, persoanele care vin i