Indiferent din ce parte a Franţei sunt, francezii sunt foarte fericiţi, deoarece un singur clic le poate aduce acasă cele mai delicioase sortimente de ciocolată şi bomboane.
Există două situri unde se pot comanda toate acestea. Unul dintre cei care a avut această iniţiativă este Pierre Hermé, un patisier-ciocolatier. Renumita sa gamă de bomboane este "Arts premiers". Preţul porneşte de la 10 euro. Celălalt ciocolatier este Patrick Roger, iar o comandă de ciocolată pe situl lui porneşte de la 29 euro.
Cum se încheie Sărbătorile de iarnăColindatul "hâzilor" este un obicei cu care se încheie Sărbătorile de iarnă. Obiceiul ca "hâzii" (urâţii), persoane mascate care merg de regulă înaintea preotului care sfinţeşte casele sătenilor cu aghiazmă, să colinde uliţele între Anul Nou şi Bobotează se păstrează încă în satul bistriţean Chintelnic. "Hâzii" sunt copii, tineri şi chiar bătrâni care poartă pe faţă măşti şi interpretează o scurtă scenetă amuzantă. Efortul lor este recompensat de gazde cu pancove şi prăjituri de post, în cazul în care ei trec pragul gospodăriilor în Ajunul Bobotezei, sărbătoare în care nu se mănâncă de dulce.
A mânca sau nu fast-foodUn grup de cercetători din Spania a descoperit că rezistenţa organismului nostru la alimentele care ne plac este posibilă datorită existenţei unei gene prezente în ADN-ul fiecăruia. După ei, două treimi dintre noi au "gena junk-food-ului", ceea ce le permite să mănânce alimente grase şi dulci. 14% din britanici ar fi purtătorii acestei gene, ceea ce măreşte riscul de obezitate cu 70% şi de diabet cu 50%. Dar aceste descoperiri nu dovedesc faptul că prezenţa acelei gene ar creşte pofta de mâncare sau ar diminua capacitatea de a face exerciţii fizice.
Dineuri mondeneEditura Artpropune "Dineuri mondene. Manual de supravieţuire", carte scrisă de Sven O