Membrii celor patru familii de români care au părăsit Fâşia Gaza şi s-au întors în ţară săptămâna trecută răsuflă uşuraţi că au scăpat din infern. Cu toate acestea, mulţi dintre ei se gândesc la cele alte câteva zeci de cetăţeni români care au rămas să îndure calvarul războiului, din lipsa documentelor doveditoare ale dublei cetăţenii.Cer cu disperare ajutor să se întoarcă în România, dar nu au nici Membrii celor patru familii de români care au părăsit Fâşia Gaza şi s-au întors în ţară săptămâna trecută răsuflă uşuraţi că au scăpat din infern. Cu toate acestea, mulţi dintre ei se gândesc la cele alte câteva zeci de cetăţeni români care au rămas să îndure calvarul războiului, din lipsa documentelor doveditoare ale dublei cetăţenii.Cer cu disperare ajutor să se întoarcă în România, dar nu au nici
Membrii celor patru familii de români care au părăsit Fâşia Gaza şi s-au întors în ţară săptămâna trecută răsuflă uşuraţi că au scăpat din infern. Cu toate acestea, mulţi dintre ei se gândesc la cele alte câteva zeci de cetăţeni români care au rămas să îndure calvarul războiului, din lipsa documentelor doveditoare ale dublei cetăţenii.
Cer cu disperare ajutor să se întoarcă în România, dar nu au nici măcar un document care să ateste că sunt cetăţenii acestui stat. Majoritatea celor care sunt în această situaţie sunt românce căsătorite cu palestinieni şi care au în medie câte trei copii, iar acte pentru a dovedi dubla cetăţenie nu există. Multe nu mai au nici paşapoarte sau acte de naştere.
Pentru toţi aceştia, de trei săptămâni, de când a început războiul, nu s-a găsit nici o soluţie şi nici în viitorul apropiat nu există o portiţă. Între timp, bombardamentele israeliene continuă, iar numărul morţilor a ajuns, ieri, la 1.000, iar cel al răniţilor, la 3.000.
În plus, în Fâşia Gaza nu mai există mâncare şi apă potabilă.