La o lună de la inaugurare, Pasajul Universităţii nu permite încă accesul persoanelor cu handicap, nu are trepte încălzite şi nici spaţii comerciale. Sursa: EVZ
La exact o lună de la inaugurarea grăbită a pasajului din centrul Capitalei, bucureştenii trebuie să mai aştepte încă platformele pentru persoanele cu handicap şi încălzirea treptelor. Asta chiar dacă primarul general Sorin Oprescu a făcut scandal în nenumărate rânduri, s-a lăudat că-i grăbeşte pe constructori să termine lucrarea şi, la inaugurarea plină de elan de pe 15 decembrie, a promis că totul va fi pus la punct „în scurt timp“.
Ocupat însă cu adăugarea Bucureştiului în Cartea Recordurilor pentru „cel mai lung cârnat afumat din lume“, „cel mai greu tort cu fructe“ şi „cei mai mulţi oameni deghizaţi în Moş Crăciun“, Oprescu a lăsat pasajul în coadă de peşte. Centrele comerciale nu s-au ocupat încă, iar sediul Poliţiei Comunitare, cabinetul medical şi punctul farmaceutic promise bucureştenilor de doctorul-primarul nu şiau deschis încă uşile.
Investiţii multe, rezultate parţiale
Scările rulante merg şi acestea cu pauze lungi şi dese, cauzând nemulţumiri cetăţenilor care tranzitează pasajul. „Cauza întreruperilor înregistrate în funcţionarea continuă a scărilor rulante o reprezintă utilizarea defectuoasă a acestora“, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.
14 zile şi 1.809.000 de lei. Atât a durat şi a costat punerea în funcţiune a scărilor rulante model „Elevator Schindler“, „moderne, utilate cu diverse sisteme de siguranţă“, cum spun cei din primărie. Rezultatele însă nu s-au văzut nici măcar la o zi după montare. Treptele rulează. Însă pe rând: fie doar cele care urcă din pasaj la suprafaţă, fie cele care coboară, sincronizarea fiind destul de rară. Chiar dacă primarul Sorin Oprescu promitea că de scări va avea cel mai mult grijă Adminis