Industria producatoare de arme se descurca remarcabil intr-o perioada dificila din punct de vedere economic pentru multe alte domenii. Oamenii nu s-au ucis niciodata mai eficient intre ei - si cheltuielile pe inarmare o dovedesc din plin.
Industria armelor se dezvolta suprinzator de repede, in pofida crizei economice, noteaza cotidianul The Guardian.
Marea Britanie ocupa locul doi in lume pe piata vanzarilor de arme, cu vanzari de 53 de miliarde de dolari in ultimii cinci ani, comparativ cu 63 de miliarde castigate de America (pe primul loc in acest clasament), 33 miliarde de catre Rusia, 17 de catre Franta si 9 pentru Germania si Israel.
Chiar si pe fundalul vremurilor economice dificile, impotriva oricaror analize pesimiste, lucrurile merg din ce in ce mai bine pentru fabricantii de instrumente care ucid.
In 2007, nivelul achizitiilor de arme a crescut cu 6%. Potrivit Centrului pentru Controlul Armelor si Neproliferare, Statele Unite au cheltuit 696 de miliarde de dolari doar anul trecut si vor ajunge la 706 miliarde anul acesta.
Operatiunile americane in Irak au ajuns sa coste 14 milioane de dolari pe ora. Sau 343 de milioane pe zi, sau 3,973 mii pe secunda. Acestia sunt bani grei care fac industria producatoare de arme sa se "invarta" mai repede si mai bine decat orice alta industrie.
E admirabila si capacitatea industriei de a "unge" rotitele birocratiilor.
Vara trecuta, redutabila organizatie de lobby a producatorilor de arme din SUA, National Rifle Association of America, si-a anuntat intentia de a cheltui 40 de milioane de dolari in alegerile prezidentiale din 2008.
15 milioane au fost alocati doar pentru a-i convinge pe americani ca Barack Obama va fi o amenintare la adresa posesorilor de arme din SUA.
In cursa prezidentiala din 2000, industria produca