Dupa "The Queen"/"Regina", Peter Morgan, probabil cel mai cunoscut scenarist britanic, ne ajuta inca o data sa aruncam o privire in spatele inaltelor usi inchise din lumea politicii.
De aceasta data "victima" este Richard Nixon, unicul presedinte demisionar al Statelor Unite, iar contextul urca nu pe culmile unui dramatism tacut, ca in "Regina", ci pe cele ale tensiunii. In spatele camerei se afla Ron Howard, iar in fata ei britanicul Michael Sheen, in rolul gazdei de talk-show David Frost, si excelentul Frank Langella, in rolul lui Nixon.
Totul se desfasoara in filmul lui Howard ca un adevarat joc "David si Goliat". David Frost, un fel de echivalent al lui Dan Negru al vremurilor, propune interviul cu Richard Nixon dupa ce vede uriasa audienta a ultimului discurs al lui Nixon.
Amator de recorduri, celebritati si petreceri pana in zori, Frost nu parea deloc un interlocutor pe masura versatului fost presedinte, care profita de ocazie in doua moduri: sa scape de faliment (onorariul sau s-a ridicat la 600.000 de dolari) si sa "renasca" dintr-o mare de cuvinte mestesugite in ochii de-acum iertatori ai cetateanului american.
Film istoric realizat brici, "Frost/Nixon" a ratat toate cele cinci Globuri de Aur la care primise nominalizari, dar marele perdant al serii de duminica este cu siguranta unul dintre cele mai bun filme ce vor putea fi vazute in Romania in 2009. Principalul sau atu sunt chiar cei doi actori, excelenti in rolurile celor doua personalitati atat de diferite, flamboaiantul, zambitorul, optimistul Frost, si abilul, manipulatorul Nixon.
Daca in scenariul anterior al lui Peter Morgan patrundeam in spatele usilor inchise din resedinta reginei Marii Britanii pentru a fi martori la schimbarile aduse in viata acesteia de moartea printesei Diana, "Frost/Nixon" nu mai porneste de la presupuneri (oricat de logice si verosimile), ci lucr