Metodologia de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic creeaza nemultumiri in randul cadrelor didactice din tara. Profesorii care au facut parte din comisiile de evaluare reclama pe site-ul Ministerului Educatiei ca un informatician primeste 1,4 lei pentru fiecare nume de candidat inregistrat pe internet, primind astfel la sfarsitul perioadei de inregistrare in total 120 de lei, in timp ce un membru in comisie, care munceste sase zile de dimineata pana seara, primeste doar 170 de lei.
Cadrele didactice sunt nemultumite pentru ca raspunderea e mare, iar banii putini. Potrivit metodologiei, membrii comisiei au raspunderea sa desigileze tezele, sa incheie mediile, sa sorteze lucrarile pe fiecare scoala, sa dicteze informaticianului fiecare teza, sa verifice dupa printuri inca o data notele din lucrari. Reprezentantii ministerului sustin insa ca respectiva comisie lucreaza doar trei zile, in timp ce informaticianul isi incepe activitatea de la prima teza si pana la afisarea rezultatelor pe site si la avizierele din scoli. El gestioneaza, practic, intreaga activitate, trebuie sa creeze baza de date.
La nivelul judetului Braila sindicatul nu are semnale de acest gen din partea cadrelor didactice, nici ca nu ar fi primit banii pentru tezele evaluate, nici ca ar fi nemultumiri privind cuantumul banilor primiti fata de responsabilitatea asumata.
Metodologia de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic creeaza nemultumiri in randul cadrelor didactice din tara. Profesorii care au facut parte din comisiile de evaluare reclama pe site-ul Ministerului Educatiei ca un informatician primeste 1,4 lei pentru fiecare nume de candidat inregistrat pe internet, primind astfel la sfarsitul perioadei de inregistrare in total 120 de lei, in timp ce un membru in comisie, care munceste sase zile de dimineata pana seara, primeste doar 170 de lei