La Bucureşti a avut loc o întrevedere între Nicolae Ceauşescu şi Qian Qichen, ministrul de Exerne al Chinei, sosit în seara zilei de 14 ianuarie în ţara noastră.
Întâlnire cu diplomaţii chinezi
Liderul român a transmis "cele mai calde urări" tovarăşilor din fruntea statului chinez – Deng Xiaoping (preşedintele Comisiei Militare a CC al PC Chinez), Yang Shangkun (preşedintele Republicii Populare Chineze), Zhao Ziyang (secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez), Li Peng (premierul Consiliului de Stat al RP Chineze), după care a vorbit cu interlocutorul său despre "problemele păcii în lume". Comunicatul agenţiei Agerpres a informat că "o atenţie deosebită a fost acordată problemelor privind înfăptuirea dezarmării, în primul rând a celei nucleare. Tovarăşul Nicolae Ceauşescu a reafirmat poziţia ţării noastre în legătură cu necesitatea lichidării armelor chimice, ca parte componentă a unui ansamblu de măsuri ce vizează lichidarea concomitentă a armelor nucleare, a tuturor mijloacelor de distrugere în masă".
Diplomatul chinez a apreciat liniile politicii externe a României, declarând că statul chinez acordă o "înaltă apreciere eforturilor României consacrate înfăptuirii dezarmării, şi în primul rând a dezarmării nucleare, stingerii focarelor de conflict existente în diferite regiuni ale globului şi întăririi păcii şi colaborării între popoare".
Îndemn privind contractarea animalelor
Octavian Osian, directorul Direcţiei generale pentru agricultură Cluj, a făcut un apel la agricultorii judeţului, prin ziarul Făclia, să înceapă demersurile pentru contractarea animalelor. În concordanţă cu indicaţiile lui Nicolae Ceauşescu, această acţiune era o "îndatorire patriotică a tuturor locuitorilor satelor". Încă din toiul iernii, CAP-iştii clujeni au fost îndrumaţi să folosească integral