Supa-crema de rosii cu porumb
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g rosii decojite (din conserva), 200 g boabe de porumb (conserva), 1/2 ceapa tocata marunt, 30 g unt, 1 1/2 lingura faina, 1 foaie de dafin, 1/2 l zeama concentrata de pui (Knorr+ apa), nucsoara rasa, sare, piper negru, 2 galbenusuri batute, 1/8 l smantana, 2 lingurite codite de ceapa verde (taiate marunt), 2 lingurite patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: * Se scurge porumbul si se pun deoparte - pentru garnisit - 6 linguri de boabe. * Se-ncinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga foaia de dafin si faina si se lasa sa se prajeasca inca 2 minute, amestecand intruna. Se stinge cu zeama concentrata, se incorporeaza rosiile, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se lasa supa sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de minute. * Se adauga boabele de porumb si se mai lasa inca 10 minute pe foc, dupa care se indeparteaza foaia de dafin si se trece supa prin sita (sau se mixeaza). * Inainte de-a o servi se adauga si boabele de porumb puse deoparte, se mai da intr-un clocot, se ia de pe foc si se drege cu galbenusurile amestecate cu smantana. * Se pune supa din nou pe foc, sa se ingroase putin, amestecand in continuare, si se serveste fierbinte, garnisita cu codite de ceapa verde si patrunjel tocat.
Salata Delmonico
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 capatani de salata verde, 6-8 linguri ulei de masline, 2 linguri otet alb, 2 linguri smantana, 2 linguri telemea zdrobita, piper negru, cateva picaturi de sos iute (Tabasco), 1 ou fiert tare, tocat marunt, 1 felie de bacon, prajita si taiata bucatele.
Mod de preparare: * Se aleg frunzele de salata si se spala cu apa multa. * Se zvanta bine, se invelesc intr-un stergar uscat si se tin la rece in frigider. * Pentru sos, se pun intr-un castron uleiul, otetul si br