Doi tineri bucureşteni au deschis, la doi paşi de Foişorul de Foc, o cârciumă decorată comunist şi sonorizată nonconformist. Sursa: Codrin Prisecaru
„Cel ce-avântă un ciocan/Cel ce-n mină se trudeşte...“ - citeşti cu gura plină de pe ziarul cu mâncare. „Cel ce seceră un lan/Şi-o familie hrăneşte“. Şi iar muşti cu poftă din caşul de oaie şi din ceapa roşie. Emoţia te podideşte şi, cu ochii pe pereţi, sorbi din berea cu un nume pe care „Tovarăşul“ nu l-ar fi putut pronunţa niciodată. „Vive la Troisieme Internationale Communiste!“ îţi vine să strigi din toţi rărunchii. Dar n-are rost să te iei în gură cu rockul care răsună din boxe. Cu gândul la bere, dai curs îndemnului de pe steagul de sub seceră şi ciocan: „Tot înainte!“.
„La Scînteia“, în zona Foişorul de Foc, oamenii muncii din Capitală se întâlnesc, de câteva săptămâni încoace, la o bere - două, trei - şi-un „parizer pe ziar“. Deschiderea restaurantului/bar rock de pe Bulevardul Ferdinand, nr. 73, a fost ambiţia a doi tineri, fiecare a câte 28 de ani: un tip şi-o tipă, de formaţie jurnalişti, amatori de rock, „raw tripuri“, Vamă, 2 Mai şi cărţi bune (pentru care au şi creat site-ul decitit.ro)
Un loc pentru cine-a ratat comunismul
Olga şi Dragoş au vrut de la început - de acum trei luni, de când le-a încolţit în cap ideea - un altfel de loc de întâlnire pentru vorbe şi bere. Li se părea că toate restaurantele/barurile/ cluburile din oraş sunt cam la fel, şi-atunci au trecut la căutat idei noi. Mai întâi, au vrut un băruleţ interbelic, cu mult jazz. Dar nu se potrivea cu stilul casei pe care au închiriat-o. Apoi au zis să pună de-un loc „creepy“, cu pereţi verzi, atmosferă de film horror.
„Am ajuns la ce se vede astăzi. O cârciumă unde se şi bea, se şi mănâncă. Ne-am gândit că orice străin care vine în oraş va aprecia un loc în care se spune o bucăţică