Cu 112 ore înainte de a părăsi Casa Albă, preşedintele american, George W. Bush, şi-a apărat cei opt ani de mandat, care constituie un capitol de istorie marcat de cel mai cumplit atac terorist şi încheiat cu cea mai gravă criză financiară.
Opt ani controversaţi, dar pentru ţările din Europa fost comunistă, opt ani importanţi prin admiterea lor, inclusiv a României, în UE şi în NATO.
Ultimul discurs la Casa Albă înainte de instalarea lui Barack Obama i-a oferit celui de-al 43-lea preşedinte al SUA, George W. Bush, şansa de a-şi apăra valorile şi deciziile. Salutând învestirea lui Obama la 20 ianuarie drept moment de speranţă şi mândrie, Bush a recunoscut că, dacă ar fi pus în faţa unor evenimente cruciale precum cele din vremea administraţiei sale, ar acţiona diferit în unele cazuri, dar a asigurat că şi-a urmat conştiinţa şi a făcut ceea ce a crezut că este mai bine. "America trebuie să-şi păstreze claritatea morală. V-am vorbit adesea despre bine şi rău, şi aceasta i-a făcut pe unii să se simtă inconfortabil. Dar binele şi răul sunt prezente în această lume şi între acestea două nu poate exista un compromis", a subliniat el. Părul i-a mai albit, ridurile i s-au mai accentuat, dar Bush nu regretă, ci este mândru de ceea ce a realizat: "Nu mi-am vândut sufletul pentru a fi popular. Când mă voi întoarce acasă şi mă voi privi în oglindă voi fi mândru de ceea ce voi vedea". Administraţia Bush insistă că cea mai mare reuşită este că a împiedicat un nou atac terorist împotriva Statelor Unite după acela de la 11 septembrie 2001. "M-am servit de puterile conferite de Constituţie pentru a apăra ţara", a spus Bush.
Cu 112 ore înainte de a părăsi Casa Albă, preşedintele american, George W. Bush, şi-a apărat cei opt ani de mandat, care constituie un capitol de istorie marcat de cel mai cumplit atac terorist şi încheiat cu