Peste 600 de angajati ai CEZ Romania, filiala locala a grupului energetic ceh CEZ, au parasit anul trecut compania, iar numarul celor care vor pleca anul acesta se ridica la peste 360 de persoane. Pana la sfarsitul anului 2010, in structurile CEZ din Romania vor mai fi angajati 1.970 de persoane, din cei 2.969 de salariati pe care ii avea fosta Electrica Oltenia la momentul vanzarii catre CEZ.
"Anul trecut 630 de angajati din aproape toate structurile companiei au plecat prin intermediul unor programe de plecari voluntare. Platile compensatorii s-au ridicat in jurul a 24 de salarii. Acum, incepem cu un efectiv de 2.590 de persoane, iar la sfarsitul anului vom mai avea 2.227 de salariati. Nu sunt concedieri facute din cauza crizei, ci sunt rezultatul unui program de restructurare inceput din momentul privatizarii, agreat cu sindicatele. La inceptul anului 2011 vor mai ramane in structurile CEZ din Romania 1.970 de oameni, ceea ce este similar cu numarul de angajati care lucreaza in alte companii detinute de CEZ pe plan extern", a declarat Jan Veskrna, country manager al CEZ Romania.
Dupa preluarea fostei filiale de distributie si furnizare a energiei electrice, Electrica Oltenia, cehii au spart compania in mai multe entitati ca urmare a unui amplu program de restructurare, respectiv CEZ Distributie, CEZ Vanzare, CEZ Trade si CEZ Servicii.
CEZ s-a implicat in numeroase proiecte de producere a energiei electrice pe plan local, trecandu-si in portofoliu cel mai mare proiect eolian la nivel european, dezvoltat in Dobrogea, investitie de 1,1 miliarde de euro in 600 MW de capacitate instalata, participarea in proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si semnarea unui memorandum cu Termoelectrica pentru o centrala de 400 MW pe gaz la Galati.
"In 2008 veniturile noastre au ajuns la aproximativ 1,5 miliarde de lei (407,6 mil. euro), in crest