Pentru Divertis, luna ianuarie a fost o lună moartă, lipsită de evenimente. În afară de mersul la serviciu şi statul la cozi, în frig, românii nu se bucurau de altceva.
"Ţin minte că, în acea iarnă, din cauza gerului, oamenii aveau gaze doar noaptea. Pentru a echilibra sistemul energetic naţional, atât cât se putea el echilibra, şi pentru a mai reduce din penele de curent ce se ţineau lanţ, multe întreprinderi erau obligate să lucreze doar noaptea, ceea ce am făcut şi eu. Numai că nu se putea vorbi despre producţie în adevăratul sens al cuvântului, fiindcă nimeni nu avea chef de muncă. Se dormea cu capul pe masă sau întins pe două scaune, de ziceai că fabrica e dormitor de campanie. Chipurile, pentru ca planurile să fie depăşite spre binele şi îndestularea poporului condus cutezător spre noi culmi de progres şi civilizaţie de PCR, în frunte cu cel mai minţit fiu al poporului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu. Depăşeam planul pe hârtie de nu aveam aer. Totul se depăşea. Şi viteza sunetului la furatul peste gardul fabricii se depăşea, dacă era nevoie. Doamne, cât se putea fura! Atunci s-a întărit şi s-a instalat definitiv acest obicei naţional de nu-l mai poate opri nimeni acum, cu toate DNA-urile lor", spune Toni Grecu.
Grupul Divertis se remarcase în cei şapte ani de existenţă (fusese înfiinţat în decembrie 1981), alături de Ars Amatoria, prin săgeţile otrăvite la adresa sistemului, lansate în festivalurile organizate de BTT (Serbările Zăpezii, Serbările Mării etc.). Divertis avea atunci aceeaşi componenţă pe care o are astăzi: Toni Grecu, Doru Antonesi, Florin Constantin, Silviu Petcu, Ioan Gyuri Pascu, Cristian Greţcu, Valentin Gora, Doru Pârcalabu, Cătălin Mireuţă şi Darie Valentin.
"Făcusem Revelionul în Pârâul Rece, la Cabana Sorica. A fost nemaipomenit, în sensul că stătuserăm 30 de inşi într-o singură cameră. Toţi era