O simplă semnătură dezvăluie secrete bine ţinute de semnatar. Descifrat de specialişti, scrisul de mână spune, de multe ori, despre oameni mai mult decât ar vrea să se afle.
Unul din primele lucruri pe care le afli de la grafolog este că nu există scris frumos sau urât, aşa cum ni s-a spus sau am spus de multe ori. Gaspar Andrea, preşedintele Asociaţiei Grafologilor din România, spune că există oameni, iar scrisul este expresia unică a fiecărui om unic. Privind blocul scris al unui om, un grafolog îşi dă seama care sunt punctele lui forte şi cele mai puţin bune, ce domeniu de activitate i s-ar potrivi şi chiar ce boli are sau poate avea dacă nu ia măsuri, pentru că acestea apar în scris mult înainte de a apărea somatic. „În România aproape jumătate dintre solicitările care ajung la grafolog ţin de domeniul criminalistic. Din această cauză publicul are o părere uşor greşită despre rolul acestei categorii profesionale”, spune Gaspar Andrea.
Din experienţa profesională, aceasta a constatat că mulţi oameni nu se cunosc, nu ştiu care le e valoarea, la ce sunt buni, ce să evite. Grafologul îi poate ajuta să se descopere, iar îi acest mod îi ajută să evite multe suferinţe şi neplăceri. Cu ajutorul specialistului, clientul nu va mai alege o profesie pentru că a ales-o şi prietenul, sau pentru că părinţii asta vor sau pentru că e la modă. Iar dacă va alege ceva ce nu i se potriveşte, măcar a fost prevenit.
Ajutor în căutarea locului de muncă
În contextul economic actual, de exemplu, grafologul poate da scrisori de referinţă persoanelor care îşi pierd locul de muncă. „Pe baza analizei grafologice, acesta va putea face recomandări pentru viitorul loc de muncă, subliniind care sunt punctele lor tari sau mai puţin, iar viitorul angajator va şti că are în faţă persoana potrivită pentru postul vacant sau că e mai bine să mai aştepte dacă nu vrea probleme cu