Laserele de ultimă generaţie scot pungile de sub ochi, iar tratamentele fotodinamice dau rezultate excelente în acnee.
Tratamentele pentru întinerirea pielii făcute cu lasere de ultimă generaţie sau terapia cu ajutorul luminii sunt câteva dintre noutăţile din clinicile care se ocupă de înfrumuseţare. Pe lângă problemele estetice pe care le rezolvă, aceste tratamente dau rezultate excelente în cazul celor care au leziuni precanceroase sau suferă de diverse forme de cancer al pielii.
Lumina roşie face tenul lucios
Terapia fotodinamică presupune folosirea luminii pe anumite lungimi de undă (mai exact, lumină roşie şi albastră). Una dintre problemele de sănătate pe care le tratează cu succes este acneea.
„Terapia o recomand atunci când sunt contraindicate anumite linii terapeutice sau dacă un tratament medicamentos este incomplet. Lumina se absoarbe selectiv în flora microbiană şi distruge această bacterie“, explică dermatologul Mihaela Leventer, de la Clinica Dermastyle din Capitală.
De regulă, se recomandă 8 şedinţe de tratament, care durează circa 20 de minute fiecare, pentru o perioadă de 5-6 luni problemele dispărând. Pentru întreţinere se poate face o şedinţă pe lună. „La această terapie apelează femei care suferă de acnee recurentă, care doresc un ten lucios sau persoane care au porii dilataţi şi doresc o rejuvenare“, mai spune dermatologul.
Pe lângă tratarea acneei, terapia poate fi folosită şi în tratamentul cancerului cutanat. „Tratează şi leziuni care au potenţial de transformare în cancer de piele (spre exemplu, pielea de pe cap rănită, cu zone sângerânde)“, adaugă Mihaela Leventer. În astfel de cazuri se foloseşte o substanţă numită ananină, care se lasă să acţioneze timp de 1-4 ore. Substanţa se absoarbe în celulele modificate, iar vindecarea se face fără semne.
În