Chiriile spaţiilor comerciale stradale din centru tind să se stabilizeze, în timp ce spaţiile semicentrale înregistrează scăderi şi un grad de disponibilitate mai mare decât anul trecut. Retailul stradal se află în prezent intr-o perioadă de stagnare, după ce în prima jumatate a anului 2008 creşterile au fost în medie de 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2007. În topul celor mai scumpe zone din Bucuresti se situează centrul Capitalei cu accent pe Bvd. Magheru, urmat
Chiriile spaţiilor comerciale stradale din centru tind să se stabilizeze, în timp ce spaţiile semicentrale înregistrează scăderi şi un grad de disponibilitate mai mare decât anul trecut.
Retailul stradal se află în prezent intr-o perioadă de stagnare, după ce în prima jumatate a anului 2008 creşterile au fost în medie de 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2007.
În topul celor mai scumpe zone din Bucuresti se situează centrul Capitalei cu accent pe Bvd. Magheru, urmat de Calea Victoriei, inregistrându-se în 2008 chirii variind între 120-150 euro/ mp.
În actualul context economic când principalii consumatori de spaţii comerciale stradale - operatorii bancari, farmaciile şi cazinourile - îşi revizuiesc strategia de dezvoltare, unii dintre ei chiar stopând-o, se aşteaptă ca cererea pentru astfel de spaţii să stagneze şi chiar să scada pentru spaţiile situate în locatii fără trafic pietonal consistent. Pentru spaţiile stradale cu un vad comercial deosebit cererea se va menţine constantă.
Pentru prima jumătate a lui 2009 nivelul chiriilor pentru spaţiile stradale interesante se va menţine constant, apreciază reprezentanţii DTZ Echinox, în timp ce pentru zonele semicentrale, cu trafic pietonal redus aceştia se aşteaptă la o creştere a gradului de disponibilitate şi implicit la o scădere a chiriilor.
Condiţiile contractuale pot fi un motiv al relocării. Un contrac