Trei sferturi dintre romani vor un conducator cu mana forte, care sa nu se incurce cu organizarea de alegeri sau cu un „moft“ cum este Parlamentul. Studiul „Valorile romanilor”, facut de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) in cadrul valului 2008 al European Values Survey, a scos la iveala acelasi familist dus des la biserica, dornic de munca, scarbit de politica si gata oricand sa-si plece capul in fata unui sef de stat autoritar, care apare in mai toate cercetarile sociologice din ultimii ani. 86% dintre romani considera religia a fi „foarte sau destul de importanta”, la fel cum o faceau si polonezii in 2005. 73% dintre romani considerau in 2008 ca ar fi bine ca tara sa aiba un conducator puternic, care nu-si bate capul cu Parlamentul si alegerile, cifra care le depaseste cu mult pe cele din tarile europene, in timp ce 20% sunt convinsi ca viata le-ar fi mai buna sub un regim militar, spune studiul, afirma Cotidianul.
Manolescu, prea vedeta pentru Academie Membrii titulari care in sedinta de miercuri au dat un verdict negativ admiterii lui Nicolae Manolescu in Academie au motivatii clare pentru decizia luata in mod secret, dar nimeni nu ofera si nu va oferi o justificare oficiala. Lingvistul Marius Sala, vicepresedinte al Academiei si sustinator al candidaturii lui Manolescu, a enumerat cateva dintre motivele care circula in Academie, printre care unele pe care le gaseste de-a dreptul ridicole, de tipul: „Nu-mi place mutra lui!“. O alta explicatie invocata de Sala este legata de aparitia „Istoriei“, de impactul si mai ales de tensiunile pe care le-a provocat in mediul literar, scrie Cotidianul.
Incepand de astazi, firmele de comunicatii electronice sunt obligate sa stocheze, pentru sase luni, anumite date privind apelurile telefonice, mesajele scrise sau e-mailurile, generate sau prelucrate prin serviciile furnizate. Asta deoarece a in