În ziua în care Barack Obama se va instala oficial ca preşedinte al SUA, presa americană face o serioasă radiografie Primei Doamne de culoare din istoria SUA. ABC îi scoate în evidenţă atât calităţile cât şi defectele, dar la final se întreabă retoric: "Vom avea o altă şefă la Casa Albă?"
Astfel, se povesteşte că lui Michelle Obama i s-a atras atenţia, la începutul lungii campanii electorale soldată cu victoria soţului ei, când a făcut gafa de a îndruga verzi şi uscate în hiperpatriotica Americă. Michelle a absolvit Princeton şi Harvard, este avocată, asemeni lui Hillary Clinton, lucrează în timp ce îşi creşte cele două fete - Malia, de 10 ani şi Sasha de 7 - a renunţat la postul său - remunerat cu 210.000 de dolari pe an - de vicepreşedinte al relaţiilor externe a spitalului Universităţii din Chicago. În biografia Primei Doamne a fost remarcat şi marele efort făcut de consilierii ei de imagine, artizanii unei evoluţii care au transformat-o într-o femeie modernă, aşa cum îi impun vremurile moderne şi vârsta, notează ziarul ABC, citat de Agerpres.
La 44 de ani, Michelle Robinson Obama va fi începând de astăzi prima doamnă de culoare a primei puteri mondiale. Descendentă a sclavilor, care a crescut în cartierele sărace "south side" din Chicago, vine la Casa Albă pentru a revoluţiona Washingtonul de urgenţă. Cel puţin aşa asigură ea în faţa unei mulţimi de susţinători, cu promisiuni şi declaraţii de genul: "Sunt disperată după schimbare, care trebuie să vină acum, nu după opt ani. Trebuie să schimbăm jocul pentru că s-a stricat. Când mă gândesc la ţara pe care vreau să o las copiiilor mei, îmi dau seama că nu este cea de acum. Nu trebuie decât să mă uit în ochii lor şi să văd munca pe care o avem în faţă". Michelle a "prins"şi, mai ales, a convins. Efortul de a vinde imaginea visului american devenit realitate a funcţionat pentru echipa lu