Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului European Food & Drinks, cea mai mare afacere locala din industria alimentara, merg inainte cu planurile de disponibilizari masive anuntate pentru prima data la finele lui 2008.
"Sigur vom face disponibilizari. Politica statului de a nu sprijini industria locala si conditiile dificile de pe piata ne obliga sa luam aceste masuri", a declarat Ioan Micula, presedintele European Food. El a declarat anterior ca grupul, care avea in 2008 circa 8.400 de angajati, dintre care 3.500 in productie, si-ar putea reduce personalul cu cateva mii de oameni.
Compania European Food a notificat la inceputul anului Agentia Nationala de Ocupare a fortei de munca din Bihor ca va disponibiliza circa 5% din angajati, adica 80 de persoane in perioada urmatoare. Micula a precizat ca va face disponibilizari atat in Oradea, unde se afla sediul central al European Food& Drinks, cat si in filialele grupului din tara.
Grupul ar putea fi afectat si de declinul pietelor din vestul si centrul Europei, care in ultimii ani au contribuit substantial la cresterea afacerilor fratilor Micula.
"Lucram la capacitate mica fata de cat avem pe platforma industriala", a mai spus Ioan Micula.
Toate fabricile grupului sunt localizate in judetul Bihor, acestea insumand 26 de linii de imbuteliere pentru apa minerala, sucuri, bere si alte bauturi alcoolice, precum si facilitati de productie pentru diferite alimente. Cumulat, afacerile companiilor din grupul European Drinks ar putea fi estimate la peste un miliard de euro la nivelul anului trecut.
Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului European Food & Drinks, cea mai mare afacere locala din industria alimentara, merg inainte cu planurile de disponibilizari masive anuntate pentru prima data la finele lui 2008.
"Sigur vom face disponibilizari. Politica statului