Procesul prin care ANAF solicită anularea contractului de privatizare a societăţii Tractorul cu Flavus Investment ia o turnură interesantă. În actualul context al pieţei, ambele părţi ar putea fi interesate să piardă. Cazul Tractorul revine pe afiş, după ce la finele anului trecut creditorii au solicitat din nou intrarea în procedură de insolvenţă a fostului producător de utilaje agricole. Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a desemnat un nou lichidator, ca
Procesul prin care ANAF solicită anularea contractului de privatizare a societăţii Tractorul cu Flavus Investment ia o turnură interesantă. În actualul context al pieţei, ambele părţi ar putea fi interesate să piardă.
Cazul Tractorul revine pe afiş, după ce la finele anului trecut creditorii au solicitat din nou intrarea în procedură de insolvenţă a fostului producător de utilaje agricole. Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a desemnat un nou lichidator, casa de insolvenţă Rovigo, care va reprezenta interesele creditorilor.
Compania braşoveană a fost achiziţionată la începutul lui iulie 2007, contra 77 de milioane de euro, de către Flavus Investments, un vehicul de investiţii administrat de Centerra Capital Partners, care reprezintă interesele fondului de investiţii britanic Cheyne Capital.
Flavus intenţiona să dezvolte pe terenul fostei fabrici, amplasat avantajos în zona centrală a Braşovului, un proiect imobiliar. Investiţia a fost blocată însă, la finele anului 2007, ANAF numind societatea Info-Dip Insolvency din Braşov ca lichidator, iar aceasta a solicitat în instanţă anularea vânzării Tractorul. Mai mult, lichidatorul de la acea dată a imobilizat terenurile fostei fabrici, prin urmare acestea nu pot face obiectul dezvoltării nici unei investiţii.
Conflictul a fost preluat de actualul lichidator, Rovigo. „Procesul este deschis oricărui rezulta