Frig, călduţ, mai frig, nici nu ştii cum şi ce să mai găteşti! Cum, nu e condiţionat de temperatură? Ba da! Nu poţi mânca ceva greu, cu multă grăsime pe o temperatură de 30°C!
Şi nici nu treci bine iarna dacă te îndopi cu ierburi. Să nu-mi spună mie cineva că, pe un geruleţ iuţit de un vânticel ticălos, nu i-ar prinde bine un aperitiv cu ţuiculiţă fiartă, o aşchie de trei degete dintr-o blană de slană, un ou fiert şi o ceapă supărată la roşu! Şi, dacă-i tragi o farfurie, plină ochi, cu o ciorbă din oase afumate de porc şi leşte de casă, acrită cu zeamă de varză, îndemnată la înghiţit de un ardei uite, numai scos din borcanul cu oţet, poţi să zici că rezişti până la felul doi, unde te superi foarte pe pulpa de pui aşezată ispititor peste cartofii făcuţi ţărăneşte în tavă de tablă, cu o lingură de untură şi două de bulion. Bineînţeles că merge şi un pepenaş mititel, uşor rozaliu la miez, şi un vin de la mama lui.
Frig, călduţ, mai frig, nici nu ştii cum şi ce să mai găteşti! Cum, nu e condiţionat de temperatură? Ba da! Nu poţi mânca ceva greu, cu multă grăsime pe o temperatură de 30°C!
Şi nici nu treci bine iarna dacă te îndopi cu ierburi. Să nu-mi spună mie cineva că, pe un geruleţ iuţit de un vânticel ticălos, nu i-ar prinde bine un aperitiv cu ţuiculiţă fiartă, o aşchie de trei degete dintr-o blană de slană, un ou fiert şi o ceapă supărată la roşu! Şi, dacă-i tragi o farfurie, plină ochi, cu o ciorbă din oase afumate de porc şi leşte de casă, acrită cu zeamă de varză, îndemnată la înghiţit de un ardei uite, numai scos din borcanul cu oţet, poţi să zici că rezişti până la felul doi, unde te superi foarte pe pulpa de pui aşezată ispititor peste cartofii făcuţi ţărăneşte în tavă de tablă, cu o lingură de untură şi două de bulion. Bineînţeles că merge şi un pepenaş mititel, uşor rozaliu la miez, şi un vin de la mama lui.