Pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramina neschimbat si dupa 1 aprilie, a declarat vineri secretarul de stat din cadrul Ministerului Economei, Tudor Serban, in cadrul unei conferinte de presa.
"Pretul la gaze ar trebui sa ramina neschimbat si dupa 1 aprilie. Chiar ieri (n.r. 22 ianuarie) am avut o intilnire si fiecare a venit cu o documentatie privind cantitatea de gaze extrase, cele din stoc si profitul net al companiilor din domeniu in perioada crizei gazelor", potrivit lui Tudor Serban, relateaza NewsIn.
Directorul Departamentului Preturi si Tarife in domeniul gazelor naturale din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Sirbu, a declarat la 8 ianuarie pentru NewsIn ca ANRE va tine cont de oprirea importului din Rusia atunci cind va calcula pretul gazelor livrate populatiei.
ANRE a anuntat la 22 decembrie 2008 ca a decis ca pentru trimestrul I 2009 sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnici.
Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost inregistrata pe 1 iulie 2008, cind acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Rominia.
ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii. De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica. Pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramina neschimbat si dupa 1 aprilie, a declarat vineri secretarul de stat din cadrul Ministerului Economei, Tudor Serban, in cadrul unei conferinte de presa.
"Pretul la gaze ar trebui sa ramina