Ministrii cabinetului Boc sustin ca primii vizati de disponibilizare sunt functionarii ineficienti. Gabriel Sandu, ministrul Telecomunicatiilor a explicat, pentru HotNews.ro, ca doar la cancelaria Guvernului numarul functionarilor a crescut de la 274 in 2005 la 550 cat numara astazi. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, sustine ca va concedia angajatii a doua agentii care au salarii mari si sunt ineficienti. Cristian Diaconescu spune ca diplomatii nu vor fi afectati de concedieri, iar reducerile de personal vor fi facute din randul functionarilor din minister. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, anuntase deja ca doreste sa concedieze mai mult de 20% din personalul ministerului.
Surse din cadrul Guvernului au explicat pentru HotNews.ro cum vor fi realizate concedierile in cadrul aparatului guvernamental. "Reducerea cu 20% din aparatul central n-are legatura cu cele 140.000 de posturi vacante. Premierul le-a zis ministrilor: reduceti cu 20% si fiecare urmeaza sa-si faca propria evaluare: unii pot cu 17%, altii cu 22% si rezulta o medie de 20%. Nu poti face farmacie, e doar un ordin de marime. Reducerea se refera numai la aparatul birocratic din ministere, din directii judetene, deci nu se refera la profesori, medici etc”, au declarat surse din cadrul Guvernului.
Potrivit unor estimari, in acest moment in aparatul central al Guvernului ar fi angajati peste 14.000 de persoane din care 20% urmeaza sa fie concediate in baza unei decizii pe care cabinetul Boc sa pregateste sa o ia joia viitoare.
Aglomeratie mare in cancelaria Guvernului
Ministrul Telecomunicatiilor, Gabriel Sandu, a explicat pentru HotNews.ro ca in acest moment fiecare minister analizeaza schema de personal. “Am constatat ca dupa 2005 s-au angajat foarte multi functionari. Acum vom analiza daca acestia sunt angajati pentru ca exista un volum de munca pentru