Dupa instalarea noului guvern, asteptam cu interes momentul in care dl Tariceanu isi va lua in serios rolul de opozant al guvernului si va iesi la atac impotriva trioului Basescu - Boc - Geoana.
Dupa ce a stat la cutie timp de trei saptamani, in ultimele zile fostul prim-ministru s-a dezlantuit: “guvernul acesta s-a realizat prin formarea unei coalitii care a incalcat grav optiunile electoratului” a spus dl Tariceanu duminica intr-o conferinta de presa, uitand cu desavarsire faptul ca refacerea FSN-ului se datoreaza in primul rand incapatanarii cu care acesta s-a tinut de functia de prim-ministru. Tot din acelasi motiv, avem acum un guvern tip struto-camila in care baronii PSD sunt bine reprezentati, nu direct ci prin oamenii lor ajunsi in pozitii cheie.
A continuat in aceeasi nota, luand apararea celor multi, a pensionarilor si muncitorilor (”am fost vineri la Constanta si m-am întalnit cu romani ingrijorati ca isi vor pierde slujbele. Toti m-au intrebat ce se întampla”), a celor afectati de ordonanta care impiedica cumulul pensiei cu salariul, in timp ce dificultatile cu care se confrunta intreprinzatorii privati si companiile - targetul clasic al unui partid liberal, nu au fost mentionate decat in trecere.
Cireasa de pe tort a fost acuzatia de incompetenta pe care a facut-o la adresa noului guvern, desi nu trecuse nici o luna de la instalarea acestuia: “masurile economice pe care actualii guvernanti le-au luat în prima luna demonstreaza clar incapacitatea si incompetenata lor”.
Pana la un anumit nivel, il inteleg pe fostul prim-ministru. Fiind singurul partid de opozitie (UDMR nu a fost niciodata preocupat de altceva in afara problemelor minoritatii maghiare), PNL-ul se vede nevoit sa joace acum si pe stanga si pe dreapta: trebuie sa deplanga soarta celor multi si saraci, la fel cum trebuie sa ii apere si pe cei putini si boga