Un studiu efectuat in Marea Britanie a demonstrat ca o treime dintre oameni habar nu au ce se afla in congelatorul lor.
Pana si cei care cunosc continutul congelatorului habar nu au cata vreme pot depozita acolo diversele alimente si cum pot diversifica numarul de produse care merita pastrate la rece.
Doar in Marea Britanie, 12 milioane de gospodarii arunca mancare perfect comestibila la cosul de gunoi direct din congelator, de cele mai multe ori pentru a face loc altor produse care vor sfarsi la fel, noteaza The Times.
In aceste vremuri grele din punct de vedere economic, cu totii ar trebui sa invatam sa folosim mai bine congelatorul, daca vrem sa facem economii sau, cel putin, sa nu mai aruncam banii pe fereastra.
Kate Colquhoun, autoarea lucrarii "Thrifty Cookbook: 476 Ways to Eat Well With Leftovers" (Cartea de bucate a zgarcitului: 476 de feluri de a manca bine din ce ai prin casa) crede ca oamenii cumpara prea multa mancare deoarece au prea mult spatiu de depozitare.
"Inainte de 1970, majoritatea gospodariilor nu aveau un frigider, asa ca mamele si bunicile noastre trebuiau sa cumpere cate putin, dar mai des. Este uimitor acum cata mancare buna se arunca la gunoi.
Avem nevoie de mai multa responsabilitate: majoritatea oamenilor nu realizeaza ca poti pastra mancarea in congelator ani de zile - cel mai rau lucru care se poate intampla cu ea este sa devina ceva mai fada la gust, insa atata vreme cat o dezgheti incet in frigider si apoi o gatesti imediat, este in regula.
Singura regula este ca, daca te razgandesti dupa ce ai dezghetat ceva si nu vrei sa mananci imediat acel produs, nu trebuie sa-l mai congelezi la loc. Daca e carne, poti sa o marinezi sau sa faci din ea sos bolognez pentru paste si apoi sa il congelezi pentru o data ulterioara"
Colquhoun recomanda pentru