Stafidele sunt recomandate persoanelor cu imunitatea scăzută, datorită conţinutului ridicat de vitamine (A şi B) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, iod, fier). Aceste fructe tonice sunt Stafidele sunt recomandate persoanelor cu imunitatea scăzută, datorită conţinutului ridicat de vitamine (A şi B) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, iod, fier).
Aceste fructe tonice sunt benefice în bolile pulmonare, renale şi în astenii.
Efectele consumului sunt vizibile după câteva zile de tratament. Aceste tonice contribuie la păstrarea acuităţii vizuale până la vârste înaintate.
Reţeta săptămânii
Sarmale cu stafide
Timp de preparare: o oră
Calorii: 250 per porţie
Ingrediente: 100 g stafide, 200 g orez brun, 3 cepe, 600 ml suc de roşii, 3 ouă,200 g morcovi, busuioc, verdeaţă, ulei.
Preparare . Ceapa se căleşte în uleiul amestecat cu 500 g apă. Se adaugă orezul, morcovul ras, stafidele, ouăle, verdeaţa şi busuiocul. Din amestec se fac sarmale, care se pun la fiert. Către final, se adaugă sucul de roşii.