Podoabele ostentative pot fi vulgare, însă există bijuterii pentru bărbaţi care nu-i fac să cadă în ridicol şi chiar le scot în evidenţă bunul-gust Sursa: Reuters
Ghiulurile, lanţurile împletite din aur de 24 de carate, ceasurile încrustate cu pietre preţioase, care te orbesc în lumina soarelui, au de venit simboluri pentru unii ro mâni cu avere. Şi totuşi, bărbaţii pot purta bijuterii fără să pară vulgari dacă ştiu să fie în ton cu vârsta, funcţia şi statutul social, sunt de părere specialişti cu experienţă în domeniu.
Ce-i mult strică
Bijuteriile voluminoase sunt încă prezente pe podiumurile din întreaga lume, dar, în general, aceste show-uri fac apanajul segmentului feminin. Ca să-şi arate statutul social, sunt bărbaţi care aleg să-şi afişeze ghiulurile şi lanţurile fără reţineri.
„Avem o clasă de elită, apărută de curând, care are mijloace financiare, dar nu şi cultură. Aceştia au adoptat semne exterioare şi investesc mai mult în imagine, pentru a se distinge. În alte societăţi, elita se distinge prin diverse simboluri sau prin cluburile din care oamenii fac parte“, afirmă sociologul Mircea Kivu.
Chiar dacă a rămas un material preţios, aurul este mult mai accesibil. Există bijuterii fine şi elegante, care costă mai mult decât sutele de grame de aur galben, dar care nu spun despre proprietar că are bani.
Eleganţă prin simplitate
„Bărbaţii care poartă bijuterii în mod ostentativ au o imagine deficitară despre propria persoană. Aceştia au nevoie de o confirmare a realizării lor financiare şi încearcă să se impună celor din jur aproape cu forţa. Aceştia nu sunt recunoscuţi în clasa socială din care vor să facă parte, dar poartă însemnele chiar dacă nu au trăsăturile necesare“, consideră psihologul Adriana Dragoş.
De regulă, bijuteriile unui bărbat sunt verigheta ş