Pacienţii care ajung în spitalul din Vulcan riscă să se îmbolnăvească şi mai rău, după ce consumă apa de la robinet. Sursa: EVZ
Conducerea spitalului a făcut o analiză a calităţii apei ”potabile” furnizată la această unitate spitalicească şi a constatat că are o grămadă de impurităţi, fosfaţi, fier şi azotaţi, în timp ce pH-ul ajunge şi la 6,75.
„Constatăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 458/ 2002 privind calitatea apei potabile, buletinele de analiză fizico – chimice ne arată clar neîncadrarea în limitele admise ale pH-ului, a fosfaţilor şi a fierului, dar cel mai grav este prezenţa în cantitate foarte mare a materiilor în suspensie”, spune directorul Spitalului, Alexandru Blaj, care a cerut, timp de mai multe zile analize de laborator ale apei potabile din spital.
La Vulcan există în cadrul spitalului şi două secţii de boli infecţioase şi zeci de pacienţi au avut posibilitatea, în ultimele zile, să consume apa care avea o culoare maronie.
Spitalul a făcut sesizare
Conducerea spitalului a făcut mai multe sesizări în luna ianuarie către SC Apa Serv Petroşani, dar susţine că nu a primit niciun răspuns, iar Alexandru Blaj, susţine că nu înţelege de ce să fie nevoit să plătească astfel de servicii, în condiţiile în care în contractul cu firma de distribuţie a apei potabile nu se specifică nimic despre calitatea apei pe care ar trebui să o primească.
„De ce să nu fie penalizată Apa Serv, aşa cum ea aplică penalităţi pentru întârzieri de plată? Unde este respectul faţă de cetăţean, de cel din banii căruia suntem plătiţi şi noi, uneori cu sume respectabile?”, a mai zis Blaj.
La această dată, spitalul din Vulcan are o datorie de 53.059 lei, la plata facturii apei potabile, iar directorul Blaj spune că i s-a reproşat de fiecare dată când a contestat calitatea apei, că ar