ÎN SESIUNE. Deşi riscă să fie exmatriculaţi dacă sunt prinşi copiind, studenţii folosesc dispozitive cu tehnologie avansată.
Nopţile pierdute pentru a învăţa şi copiuţele scrise pe bucăţi mici de hârtie au apus de mult. Metodele de copiat ale studenţilor, aflaţi în plină sesiune, au evoluat, iar tehnologia de azi pare desprinsă din filmele SF. În topul preferinţelor se află o microcască cu dimensiunea de 8-9 milimetri, de culoarea pielii, „invizibilă“, asortată cu o microcameră-nasture la cămaşă, la care se adaugă un bluetooth-portofel, cravată, curea sau colier.
La această recuzită se foloseşte, după preferinţă şi buget, un sistem de bruiaj pentru a nu fi detectat, un microfon mic şi, preferabil, un telefon modificat, cu un amplificator puternic şi baterie rezistentă. Mai este necesar un abonament sau o cartelă telefonică cu multe minute gratuite şi un prieten dispus să dicteze subiectele de la examen. Reuşita este sigură.
Sistem invizibil, fără fire
Un astfel de sistem complex costă cel puţin 2.000 de lei. Modul de funcţionare este simplu: căştile cu baterie se introduc în ureche, se aşază dispozitivul bluetooth la gât sau la curea, apoi se conectează la telefonul mobil. Cei care comercializează microcamera o recomandă pentru a filma subiectele de pe foaia de examen şi pentru ca acela care dictează să vadă ce se întâmplă în sală.
Pe piaţă au apărut şi bomboane wireless bluetooth cu microvibraţie „în gură“ şi cleşte pe dinte cu microvibraţie bluetooth wireless. Microcasca cu o grosime de 1 milimetru şi cu vibraţie pe timpan, deşi a apărut anul trecut, rămâne una dintre preferatele studenţilor, datorită preţului destul de scăzut, în jur de 150 de lei, dar şi faptului că nu se vede.
Cumpărături din Regie
Pe zidurile facultăţilor şi pe internet sunt zeci de anunţuri pentru achizi