Mircea Rednic a explicat ieri de ce Dinamo nu mai face cantonamente montane
"Cîinii" sînt la începutul primului stagiu din Antalya. Două sau trei antrenamente zilnice la malul Mediteranei, pe nisip, alergări pe distanţe diferite, stretching, "sală" cu exerciţii fizice de motricitate. "Vom dormi ca nişte prunci! La prima vedere, sînt mai simple decît să luăm munţii-n piept, dar te istovesc, întrucît sînt intense", au caracterizat jucătorii antrenamentele.
Rednic a făcut o comparaţie între pregătirea de acum şi cea din urmă cu 5 ani, la munte, cu pante şi alergări de anduranţă. "Prima impresie e că atunci era mai bine. Dar nu e aşa. Am evoluat, nu mai merge cu acele metode. În plus, n-ai condiţii. Unde să te duci la noi la munte să faci un cantonament aşa cum scrie la carte?! Trebuie să calculezi exact pentru ce perioadă faci pregătirea. Noi lucram mult volum, nu calitate. Acum sînt tot felul de aparate, de metode de lucru. Atunci se alerga mult, ca Decebal şi ca Burebista pe cai. Acum trebuie să ai mintea clară, să fii ca James Bond", a comentat antrenorul de 46 de ani.
"Acum primează calitatea, în faţa pregătirii fizice. Dacă n-ai valoare, poţi să faci 70 de şi 8.000 de pante, tot degeaba"
MIRCEA REDNIC, antrenor Dinamo
"Îţi permiteai fiţe cu mingea"
Rednic a rememorat ieri: "Mă uitam deunăzi la meciurile mele ca jucător. Din punct de vedere tehnic, echipele de atunci aveau două clase peste cele de acum. Ca ritm şi ca pregătire însă, nu există comparaţii. Şi cînd mă gîndesc că eu mă vedeam fîşneţ şi rapid... Păi, comparativ cu ce e azi, te ia somnul dacă vezi un meci de acum 20-30 de ani! Dacă eu, ca apărător, îmi permiteam să fac fiţe cu mingea, vă dati seama cum era".
Chin după două săptămîni
Rednic spune că un alt avantaj al stagiilor din prezent e că acestea sînt mult mai sc