“Ne-am dorit sa aducem in mainile fiecarei persoane un computer si am reusit, chiar daca nu am sperat la acest lucru nici macar in cele mai indraznete vise pe care le-am avut” - Steve Jobs.
In viziunea lui Steve Jobs, fiecare persoana trebuie sa detina un computer. Datorita conceptiei sale si a strategiei aplicate, Apple a devenit, in timp, o imagine a ideii de business in Statele Unite ale Americii.
Insa, dupa un timp, viziunea lui Jobs a capatat alte nuante – unii spun ca acest lucru s-a schimbat din cauza ego-ului sau –, iar acesta a fost exclus din compania pe care a fondat-o. Desi sunt putini aceia care considera ca Steve Jobs a impiedicat dezvoltarea si cresterea Apple, totusi, fara el, compania si-a pierdut simtul de directionare si spiritul pionieristic, scrie Entrepreneur.com.
Dupa 10 ani, Apple s-a reintors la fondatorul sau pentru a cere ajutor. Dupa acest rastimp, Jobs a dovedit ca a devenit mai intelept, drept pentru care, datorita experientei dobandite si cunostintelor sale a reusit sa creeze unul din cele mai puternice business-uri ale secolului 20.
Acesta a aratat un interes deosebit pentru echipamentele electronice si gadget-uri, inca din tinerete. In timpul liceului, avand nevoie de anumite echipamente pentru realizarea unui proiect scolar, Jobs l-a sunat pe co-fondatorul si presedintele companiei Hewlett-Packard, William Packard, pentru a-i solicita ajutorul. Impresionat de atitudinea lui Jobs, Hewlett nu numai ca i-a dat ceea ce a cerut, ci, de asemenea, i-a oferit si un internship pe timpul verii in cadrul companiei HP. Aici l-a cunoscut pe Steve Wozniak, un tanar inginer cu care s-a imprietenit imediat.
Dupa terminarea liceului, Jobs s-a inscris la colegiul Reed, insa a renuntat dupa un semestru. Acesta a inceput sa fie fascinat de spiritualismul estic, drept pentru care s-a angajat part-time (crea jocuri video pentr