Bogdan Oprea, preşedintele BGS, vorbeşte despre culisele meseriei de bodyguard pentru celebrităţile internaţionale. Beyoncé spune bancuri. Trupa Scorpions e dificilă. Steven Seagal nu vrea să fie atins. Indiferent de atitudine, starurile nu pot trăi, uneori la propriu, fără gărzile de corp. O istorioară celebră care circulă în lumea showbizului îl are ca personaj principal pe cântăreţul britanic Robbie Williams. Întors acasă, Williams îi cere mamei sale un ceai.
„Cum îl vrei? Cu zahăr, cu lapte?”, îl întreabă aceasta. „Nu ştiu. Trebuie să-mi sun agentul”, a venit replica artistului. O relaţie la fel de strânsă, uneori chiar „corp la corp”, este între artişti şi agenţii de securitate.
Bogdan Oprea, preşedintele companiei BGS, care a asigurat protecţia pentru cele mai multe dintre celebrităţile internaţionale care au vizitat România în ultimii ani, vorbeşte despre culisele meseriei de agent de securitate.
Din punctul de vedere al securităţii, evenimentele de anvergură sunt „acoperite” pe două planuri: protecţia vedetelor şi securitatea concertului propriu-zis.
„Sunt artişti care vin cu propriul staff de securitate, dar cer o suplimentare din partea noastră, pentru că au nevoie de translatori, de oameni din partea locului, care să cunoască eventualele pericole. Alţi artişti apelează la noi în totalitate”, spune Bogdan Oprea.
„Limbaj“ universal
Dar unde se opresc atribuţiile gărzilor personale şi unde încep cele ale agenţilor BGS? „Colaborăm foarte bine cu gărzile vedetelor, doar vorbim aceeaşi limbă. Cei de la Rolling Stones, de exemplu, au venit cu trupe întregi după ei, pentru protecţie apropiată, iar echipele noastre au făcut o protecţie colaterală.
Steven Seagal (stânga) solicită protecţie excesivă Foto: Adevărul
Acest lucru înseamnă alegerea traseel